Снимка: БГНЕС

Апартаментите в района на Слънчев бряг най-често са с цени между 800 евро и 1000 евро за кв. метър, показват данни на компания за недвижими имоти. Малко по-скъпо е в Свети Влас, където средната цена е малко над 1000 евро за квадрат.

Край морето конкретната цена за всеки имот зависи от това дали жилището е обзаведено, от локацията и от типа строителство. Колкото по-близо до брега е един имот, толкова е по-скъп. Но цените на квадрат на ваканционните имоти край морето до голяма степен зависят и от площта на имота. Най-евтино на квадратен метър излизат големите апартаменти с поне три стаи.

Заради голямата квадратура цените на тези имоти излизат доста високи и търсенето им е ограничено до хора с по-високи финансови възможности. Затова цената на квадрат излиза доста по-ниска от по-малките жилища с една или две стаи, интересът към които е доста по-голям.

При покупката на ваканционен дом хората най-често искат място, където да прекарат няколко седмици от годината и нямат нужда от толкова голямо пространство, както в основното си жилище, пише "Труд".

Купувачите на ваканционни имоти край морето са основно българи, но има и чужденци. Предлагането на жилища в населените места до морето се състои както от завършени и обзаведени апартаменти на вторичния пазар, така и от жилища в сгради ново строителство, които се предлагат в степен на завършеност на шпакловка. Цените на апартаментите в населените места до морето нараснаха значително през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase