Снимка: БГНЕС
fallback

Увеличение на туристите през летния сезон отчитат туроператорите, които организират входящия туризъм за България. Добри са прогнозите и за предстоящия зимен сезон. Най-много са били туристите от Румъния, Полша, Чехия, Великобритания и Германия, каза Иван Грошев, председател на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм.

"Английският пазар показва симпатия към България. За в бъдеще очакваме също добри резултати - лято 2025”, допълни пред БНР Грозев. По думите му индикациите за предварителните записвания са много добри.

През следващото лято се очаква увеличение на туристите от Германия от 10 – 15%, като те са подкрепени и със съответните чартърни капацитети. За пазар Полша е необходимо провеждането на маркетингови дейности, тъй като България не е позната сред по-младото поколение, но заедно с Чехия се очакват малки, но стабилни ръстове на туристите.

Впечатленията на туристите за страната са много добри, но е нужна повече информация за възможностите за допълнителни услуги, посочи още Грошев.

"Клиентите оставят много положителна обратна връзка за това, което са преживяли, което са видели и са изненадани, че ние предлагаме много повече от чисто морски или чисто зимен, ски туризъм".

Прогнозите за предстоящия зимен сезон са, че ще има 20-25% увеличение на туристите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 час

Беше си ок сезона, но трябва още и още реклама и то платена от държавата. Туризмът е национална политика и с добра реклама ще задминем и предишни рекорди. 1,2% от бюджета за подкрепа на туризма, малко е, но дано се приеме.

24

Откровен

преди 1 час

Трябва да си голям европейски ентусиаст и авантюрист та да искаш да почиваш лятото на българското черноморие. Средиземно море е много по-красиво, романтично и културно обогатено. Често обслужването е на ниво, гони се качество и цените не са по-високи от предлаганото в Бг. Ако сте за масовката ми има достатъчно навсякъде. Пак Бг не предлага нещо повече. Затова смятам европейците посещаващи Бг морето или за мазохисти или за простолюдие или за любопитковци!

23

Ръст на спеднияпръст

преди 1 час

Все по-пияни и по-надрусани туристи. Менте алкохол олинклузив, достъпни леки дроги и турбочалга отвсякъде, това е върхът на туризЪма в световен мащаб.

fallback