Снимка БГНЕС, архив
fallback

Рухна част от тавана на един от най-натоварените подлези в Русе. За късмет, няма пострадали. От години пешеходната зона свързва хиляди живеещи на два от големите квартали в града.

Хората настояват за спешен ремонт или за алтернативна връзка, тъй като трябва да рискуват да минат през подлеза, за да не пресичат натоварения бул. "България".

Община Русе обаче не може да направи цялостен ремонт на подлеза, тъй като в момента той е собственост на концесионер. Договорът ще бъде прекратен чак в края на другата година, обясни пред БНТ Кристиян Вълчев - директор "Общинска и етажна собственост".

"Общинското предприятие "Паркстрой" 5-6 пъти тази година е почиствало съоръжението. Общинско предприятие "Комунални дейности" направи най-неотложните дейности - прихващане на висящи кабели и очукване на рушащата се мазилка", каза той.

Извършен е първичен оглед и в последващите дни ще се предприемат още действия за обезопасяване на подлеза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

До 4

преди 45 минути

Аз пък помня телевизионен репораж от времето на социализма. Показаха коридор в сутерена на инфекциозното отделение на ***. Под тавана минаваха тръби, от които капеше нещо. Обясниха, че това били тръби на канализацията. Така че, хайде да не плачем за прехваления соц, нередности е имало и тогава, има и днес.

5

До .І.

преди 1 час

Мислителю! Не си ли спомняш, че точно в периода на късния соц беше рухнала бетонната плоча, представляваща таван на столовата в едно от висшите ни военни училища? Слава Богу, това се беше случило по време, когато в помещението е нямало хора. Но беди ставаха и по времето на соца.

4

.|.

преди 1 час

Къде е комунизма? Къде е?

fallback