Снимка БГНЕС, архив
fallback

Днес ще е предимно слънчево. Вятърът постепенно ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен.

Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, за София – около 5. Във високите котловинни полета на Западна България ще има условия за слана, предаде БГНЕС.

Обявен е жълт код в три области на Западна България заради сутрешни ниски температури – . В тези области минималните температури ще са близки до 0 градуса, ще има условия за слана. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, за София – около 21, Русе – 19, Монтана – 22, Благоевград и Велико Търново – 23, Сандански, Пловдив и Плевен – 24 градуса.

В планините ще преобладава слънчево време. Сутринта по високите части на Стара планина временно ще е мъгливо. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16 градуса, на 2000 метра - около 9.

По Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но бързо ще се разкъса и ще намалее. След обяд ще преобладава слънчево време. Северозападният вятър ще отслабне, ще е до умерен и ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 22 градуса. Бургас и Варна – 22 градуса. Температурата на морската вода е около 22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над Балканите ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще бъдат както следва: София – 21 градуса, Букурещ – 21, Белград и Истанбул – 22, Скопие – 24 градуса, Солун – 25, Атина – 27.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

трогнат до сълзи

преди 8 минути

Ох , камък ми падна от сърцето ,отново кодове ! Така се бях притеснил , че ги няма !А бе , друго си е кодовете - с тях и екстрените високи температури от 24 градуса , и екстрените ниски от 0 градуса някак си се понасят по-леко ,по евроатлантически ...

8

36236

преди 34 минути

За 0 градуса жилт код, ако беше под 0-та бедствено положение.

7

Shark

преди 1 час

До 4 Ходът на глобалното оглупяване е много по-бърз. Жълт код при 24 градуса през октомври и че сутрин щяло да стане 0. Това е дори нещо много повече от оглупяване.

fallback