Снимка: Pixabay
fallback

Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да утвърди цената на газа за октомври. На заседание миналата седмица беше прието предложението на "Булгаргаз" цената на синьото гориво да е 63,87 лв.

Това е поскъпване с около 3% в сравнение със септември. Въпреки това е с около 10 лева по-евтино от международните борси. Задържането на сравнително ниски нива е благодарение на доставките на азерски газ, който е по-голямата част от микса в страната.

След половингодишно отлагане България ще започне да получава газ и от терминала край Александруполис, който влиза в експлоатация. 93% от газохранилището в Чирен е запълнено, което отговаря на средния показател за страните от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 48 минути

Ква ти газ дръвца,ракийка,свещи и туршийка 15 век толкоз

3

Анонимен

преди 1 час

С години ще плащаме високата цена на газа дето на купиха онези умните. Но пък на фирмите купили на висока цена държавата наскоро плати 280млн лв компенсация. Но за потребителя няма компенсация-той само плаща като поп. Интересно защо държавата ще плаща загубата от търговския риск на фирмите? Ами такава е била цената тогава пък и никой не те е карал на сила да купуваш.Печалбата за твоя сметка,загубата за сметка на държаватамного сме ларж. А онзи шеф на булгаргаз дето продаде евтината газ от чирен

2

Анонимен

преди 3 часа

Иде зима а с нея и якото дране на кожи ! Б Е З *** М Н Ц И ЛЪЖЛИВИ и НАГЛИ !

fallback