Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Полицията откри майката на новороденото бебе, изоставено на улица в Айтос вчера. Жената е на 27 години и това е нейното четвърто дете. Тя не е задържана, тъй като след раждането е имала здравословни проблеми.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Илиев, който намери бебето, сподели повече.

"Гледам едно черно чувалче, едно бебе изоставено там. Гледам бебето мърда, краченцата му играят. Беше малко изстинало, но гледах по-бързо да стане работата, за да можеш да го спасим бебето", разказва Илиев.

Спасителят на бебето се радва, че е направил добрина.

"Дадох помощ на душа, както се вика. Ако го бях изоставил за 5-10 минути е умряло, замръзнало, и някое куче може да мине, както е пуснато сега кучето", казва още Иван.

Той звъни на тел. 112. На мястото пристигнали полиция и екип на Спешна помощ. Момченцето е откарано в отделението по неонатология на болницата в Бургас - премръзнало.

Началникът на отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас д-р Стилияна Томова споделя, че бебето е в добро общо състояние. При пристигането си то е било с намалена телесна температура, което е нормално.

"Детето е в запазено състояние, със стабилни показатели и ще остане в отделението до приключване на процедурата по настаняване в приемно семейство", поясни д-рТомова.

Годишно в отделението по неонатология на бургаската болница се грижат средно за 50 изоставени деца. Съдбата на детето сега е в ръцете на социалните, които трябва да установят дали майката иска да задържи бебето и дали е в състояние да го отглежда.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Феминистка

преди 1 час

И какво от това? Нали не е момиче или изнасилена жена? Значи няма проблеми!

3

Айтозлия

преди 3 часа

Всъщност Айтос е много хубав град, но населен с прости хора... Не живея от 15-тина год. там, но нищо не се прави за града. Едрев от 100 год. кмет и само едни шадравани в центъра...

2

Анонимен

преди 3 часа

А името на туркинята пак е спестено!!!

fallback