Снимка: БГНЕС
fallback

Над два милиона румънски туристи е имало по родното Черноморие това лято, съобщава румънската национална телевизия ТеВеРе в свой репортаж по темата. Това е с около 20% повече туристи спрямо предходния летен сезон през 2023 година.

Летуващите са похарчили половин милиард евро за настаняване. Сумата надхвърля един милиард, ако се добавят разходите за храна, транспорт и забавления.  Три нощувки в хотел с поне три звезди е бил най-предпочитаният предстой, а 1350 леи (около 500 лева) средно похарчената сума.

“Тази година самолетните билети са по-скъпи и това накара много румънци да изберат ваканция в родината”, коментира Корина Мартин, мениджър на туристическа агенция. По думите ѝ закъснелите все още се възползват от хубавото време в края на септември и температурата на морската вода от 22 градуса по Целзий.

На този фон проучване на туроператора "Джойн ап" (Join UP), цитирано от местните медии, показва, че в Румъния 45% от туристите са пътували с деца. Шест от десет румънски туристи са отседнали в петзвездни хотели това лято, а 80 процента от румънските туристи са избрали ол инклузив или ултра ол инклузив. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Чочи

преди 1 час

Коректното заглавие е"2 млн.румънски туристи са минали през България на път за Гърция "

35

повечето крещят и

преди 2 часа

викат и се бутат като все едно са на седмото небе и са само те в доста хотели: 80 процента от румънските туристи са избрали ол инклузив или ултра ол инклузи

34

Анонимен

преди 3 часа

Заглавие от друга медия от днес - Близо 900 хил. румънски туристи са почивали у нас това лято. Разберете се кой лъже.

fallback