Снимка: БГНЕС

Летният туристически сезон е към края си, тъй като българското черноморие е пряко зависимо от началото на ученическата година, като тогава се забелязва отлив на почиващите българи, но все още предстоят атрактивни събития в културния календар на община Царево. В юрисдикцията на общината влизат и други населени места освен Царево, като освен туристи има и много гости, притежаващи имоти, които остават до късна есен.

Държавата и общините могат да се погрижат за удължаване на летния туристически сезон, като правителството работи по транспортния достъп по южното черноморие, а общините инвестират в туристическа инфраструктура и подобряване на живота на местни и посетители, това коментира Марин Киров, кмет на община Царево, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

С оглед на геополитическите трусове и войната в Украйна основният акцент е поставен върху българските туристи, но те са засегнати от политическата нестабилност в страната. Тук идва и ролята на общините, които могат да предоставят различни услуги и възможности на посетителите. Гостът обясни, че в община Царево са предприети действия за изграждане на различни инфраструктурни съоръжения, които ще подобрят туризма. А междувременно развиват своя културен календар, като за изминалия сезон почти всеки ден е имало събитие.

Инфраструктурните инициативи и проекти са разделени на няколко групи – една, от които е насочена за възстановяване от бедствието миналата година, по която разчитат на подкрепата на държавата. Другите проекти се финансират от бюджета на общината и от правителствената програма за инфраструктура на общините. Гостът допълни, че местната власт е рефинансирала и стар дълг на по-добри условия.

Цялата статия и виде може да гледате на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase