Снимка: БГНЕС

Българските черноморски курорти предлагат от 25 до 30 процента намаление на туристическите пакети през септември, съобщи изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова пред БНР.

След протестите срещу туристическия поток в популярни европейски дестинации международно американско проучване показва, че 90% от пътуващите търсят различни от традиционните направления и това може да бъде възможност пред България, но ползите и последиците трябва да бъдат преценени внимателно, предупреди Полина Карастоянова:

"Виждаме една своеобразна концентрация по Южното Черноморие. Градовете Несебър и Созопол са свръхпосещавани. Това са дестинации, които крият изключително културно- историческо наследство и има смисъл да се планира внимателно - тази свръхконцентрация да не доведе до разрушаване на много стойностни културно- исторически артефакти или просто тази прекалена концентрираност на хора да не позволи да видим, да се насладим на красотата".

Карастоянова и съобщи, че по-евтините с 1/3 туристически оферти за септември вече са на пазара.

"Всички предложения, които черноморските курорти в момента предлагат, техните намаления са в порядъка между 25 и 30%, така че септември - и около двата национални празника, и целият месец, дори първите дни на октомври - са чудесен избор край българското Черноморие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase