Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info постъпиха редица сигнали за започнати и недовършени ремонти на обществени терени.

В район „Студентски“ след строеж на жилищна сграда пространството около нея не е приведено в задоволителен вид. Прах, мръсотия, изровени плочки, купчини със строителни отпадъци, изсипан бетон - такава е картинката в района. Отделно, сметосъбиращите съдове са крайно недостатъчно, а паркирането в тревните площи е масово.

В Бургас след ремонт на ВиК повече от половин година тротоарът не е възстановен и предвидените за това плочки преседяват подредени на купчини. „Всеки ден оттам минават майки с детски колички, инвалиди, възрастни хора, които си плащат данъците, а газят в пясък и чакъл! Кога Общината ще си свърши работата и ще изпрати екип, който за 1 час да нареди плочките, тъй като не разрешават на гражданите, които живеят в близост да си ги наредят сами?!“

Подобна е картинката и в град Сливен. Продължителен период от време на пътното платно се намират палета с плочки и тротоарни бордюри, които ще се поставят на определените места кой знае кога.

Изпратиха ни снимки от район „Овча Купел“, на които се вижда как тежки машини, обслужващи строеж, напълно са съсипали асфалта на околните улици.

В район „Люлин“ на детска площадка са изградени баскетболни кошове, което е чудесно, но не съвсем. Същите са старателно боядисани, но липсата на рингове прави невъзможно използването им, пише в сигнала.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase