Снимка: БГНЕС
fallback

Суша, безводие и горещини като никога досега. Какво е подготвило за нас времето в близките седмици и ще дойде ли моментът, в който ските няма да видят сняг у нас - на тези и още въпроси разясни синоптикът Петър Янков.

"Предстои продължителен пренос на по-гладни и влажни въздушни маси от север, съчетани от атмосферни фронтове от запад. Още в неделя ще има увеличение на облачността по Черноморието. На юг от Бургас ще има валежи. През следващата седмица ще са по-интензивни, а от началото до средата й ще превалява в източните части. От сряда започват валежи и в западните и северните райони. В четвъртък и в събота по Черноморието валежите ще бъдат по-значителни. Септември ще започне с дъжд, а през третото десетдневие ще има повече слънце", разкри синоптикът пред NOVA.

Относно температурните аномалии Янков смята, че предвид глобалното затопляне водоснабдяването е много важна тема. "Засилват се проливните валежи, но те не пълнят язовирите, а са опустошителни. Трябва да се предприемат спешни мерки за събиране на вода в големи изкуствени водоеми", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Магелан

преди 3 седмици

Шок и ужас.Нали другата БГ Софийската държава си има вода за векове напред.Какво ги интересува че такива големи градове като Варна,Пловдив и Бургас и останала БГ втора ръка са пред воден режим.?

20

Бай Илийчо

преди 3 седмици

Нимоаа ва мисла вас гражданята дека дживеете по горните етажи по градовете? Кът няаа водъ за кинефя ко ша прайте?

19

Анонимен

преди 3 седмици

В контра на статията аз пък помня в началото на годината при проливните валежи когато реваха що изпускали водата от водоемите та реката преливала надолу по течението. Явно са се напълнили от валежите май, а? Аман от професори тук

fallback