Снимка БГНЕС
fallback

Заради занижените нива на язовир „Копринка” и опасения от измиране на риба, изказани в медийното пространство от организации и експерти, екип на Регионалната лаборатория в Стара Загора всекидневно ще извършва изследване на водата на язовира. Това съобщиха от МОСВ.

Ще бъдат проследявани следните показатели: температура, активна реакция - рН, елекропроводимост, разтворен кислород и наситеност с кислород.

Данните всекидневно ще постъпват в дирекцията и ще се прави оценка на резултатите.

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ има готовност да информира гражданите и отговорните институции в случай на регистриране на завишени стойности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Величко Величков

преди 3 седмици

Да Ви кажа аз съм Величко Величков и съм класиката на министър Петър Димитров.Който има проблем с МОСВ да ми се обади, решавам всякакви проблеми и взимам доста пари, нали трябва да ги дам и на Петьо, все пак той подписва.Колкото до Копринка, рибари с есетата не си плаща да има вода, ВЕЦ - овцете плащат и то добре и ще имат вода.Търсъте от ЕСО справките колко е произвел ВЕЦ- а за 3 години и ще разберете за какво става на въпрос.А са ви кажа Петьо си купи яхта с парите от Копринка.

13

Анонимен

преди 3 седмици

Кой превръща пълния язовир в празен!

12

Анонимен

преди 3 седмици

Кирил Петков вместо да защитава дженд.ър-пропагандата в училищата да вземе нещо да направи за язовирите в България!

fallback