Снимка БГНЕС, архив
fallback

Днес атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки, предаде БГНЕС.

Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27-29 градуса в западните райони до 35-37 в Централна и Източна България. В осем области на Източна България е обявен жълт код за опасно високи температури.

Дневните температури ще са: за София 27 градуса, Благоевград и Пловдив – 30, Плевен и Велико Търново – 33, Сандански – 34 градуса, Русе – 36, Ямбол – 37 градуса.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, на места в Централна Стара планина и Западните Родопи ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра – около 15.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Варна – 32 градуса, Бургас – 30. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над Балканите почти навсякъде ще има валежи, само в източните райони ще бъде сухо, остава топло. Максимални температури: София – 27, Атина – 30, Белград – 32, Солун и Истанбул – 33 градуса, Скопие – 34, Букурещ – 37 градуса. |
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 седмици

До Спиди Гонзалес - Освен НИМХ към БАН, вече има и още един такъв институт към МОН. Нали преди няколко години се бяха изпокаралии по стар нашенски обичай от един институт направиха два, та всеки един от каращите се да може да стане шеф и да събере около себе си своите хора. Файда няма нито от единия, нито от другия институт, но българският данъкоплатец ги издържа и си живуркат.

18

да падладейш

преди 3 седмици

Тези бури сега с нас в стаята ли са? То две капки дъжд паднаха....

17

Спиди Гонзалес

преди 3 седмици

Времето не знам дали е полудяло , но пенсиите от НИМХ БАН си дремят академично и не могат да познаят НИЩО ! И за да си пишат актив (т.е. да ни шашкат), праскат кодове за щяло и нещяло.А иначе заплатките си вървят ,пука им на дъртаците , че някой някъде из България остава без реколта ,без кола , без дом ! Тия с противоградните ракети - също ...

fallback