Снимка БГНЕС

Специализирана операция срещу отглеждането на канабис провежда Регионална дирекция "Гранична полиция“ – Кюстендил. Това стана ясно на пресконференция, дадена от старши комисар Светослав Костадинов – директор на Регионална дирекция "Гранична полиция“ – Кюстендил и Елица Калпачка, административен ръководител на Районна прокуратура – Благоевград, предаде "Фокус“.

"Един от основните приоритети на МВР е борбата с наркоразпространението, производството и продажбата. Регионалната дирекция провежда специализирана полицейска операция. Бяха проведени оперативно-издирвателни мероприятия, бяха събрани и достатъчно данни. Към момента са установени шест създадени ниви на терен. Установени са 350 корена канабис с 479 килограма“, каза старши комисар Светослав Костадинов.

По думите му терените, в които са установени насажденията, са изключително труднодостъпни, но служителите на "Гранична полиция“ са се справили успешно – откриват и ги унищожават.

От началото на годината са установени 624 корени с канабис, различни размери. 572 килограма е теглото на наркотика. Нивите са разположени във високи и труднодостъпни места.

"От началото на годината Районна прокуратура – Благоевград наблюдава 10 досъдебни производства, пряко свързани със засяване и отглеждане на наркотични вещества, канабисови растения. В резултат на доброто взаимодействие между прокуратурата и служителите на ГПУ "Златарево“, по три от досъдебните производства са повдигнати обвинения срещу лица, за отглеждане на канабис“, каза прокурор Калпачка.

Административният ръководител на Районна прокуратура – Благоевград посочи, че такива престъпления се доказват изключително трудно. Законът предвижда до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase