Снимка: БГНЕС

Жителите на няколко столични квартала бяха шокирани със сметки за вода за юли, някои от които надвишават десетократно обичайния размер.

Дружеството няма да ви спре водата заради това, че не сте си платили фактурата от 300 лв. Това каза адвокат Назрет Бабучев пред Нова телевизия.

По думите му, ако е налице несъответствие, самото дружество би трябвало да измени фактурите със съответните счетоводни документи.

"Това става с данъчно кредитно известие. Ако това не е удовлетворително и има съмнение за неточност в измервателния уред, би трябвало да се сложи контролен водомер от лицензирана лаборатория и да се направят измервания, като последват корекции във фактурата", добави още Бабучев.

Според него, следващата стъпка може да е жалба до енергийния регулатор. Той допълни още, че това е задължително условия, преди предприемане на последващи административни и съдебни действия от страна на гражданите.

"При съдебно производство се стъпва на документите, издадени до този момент", отбеляза адвокатът и допълни, че не е нужно да се прибързва с плащането на фактурата, докато върви целия процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase