Снимка: БГНЕС

Затворена за движение е автомагистрала "Тракия" заради тежък пътен инцидент, станал около 7:51 ч. тази сутрин в района на пътен възел Карнобат при 324 км, съобщиха от МВР-Бургас.

Лек автомобил, движещ се в посока Бургас, катастрофира самостоятелно, преминавайки през разделителната мантинела, като спира в насрещното пътно платно. По първоначални данни има един загинал пътник от автомобила, пострадали са водачът и двете му спътнички. Пострадалите са откарани към Бургас за оказване на медицинска помощ.

Цялото пътно платно в посока София и частично платното за движение към Бургас са в автомобилни части и остатъци от катастрофиралия автомобил. До приключване на огледа и почистване на пътното платно пътуващите за София ще се отклоняват през обходен маршрут: пътен възел Карнобат, стария път през с. Венец в посока София.

Движението към Бургас е много затруднено, тъй като се извършва в една лента - аварийната. Вероятно по-късно ще се затвори и платно за Бургас за почистването му, като трафикът за кратко ще се отбие през пътен възел Карнобат- Айтос, посочиха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase