Снимка: БГНЕС

Основните места, където имаме проблем с пожарите, са в Благоевградска област. Там днес ще работят двата самолета от Кралство Швеция и един или два хеликоптера от Министерство на отбраната. Няма опасност за населените места и гражданите, но температурите са много високи, тежък е теренът, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

"На някои места започваме да овладяваме фронтовете, където се развиват тези три пожара – на българо-гръцката граница, в община Струмяни и село Сенокос", посочи той и увери, че на място на пожарите има множество техника, служители и доброволци за справяне със стихията.

Стоянов посочи още, че вчера е възникнал пожар в Хасковско, който се предполага, че е предизвикан в резултат на военни учения, но пожарът е локализиран.

Проблем има с пожар в района на Монтанско, около Вършец, каза още министърът, като отбеляза, че пожарът е тежък, както и теренът, на който се развива.

Във връзка с пожара в депо за преработка на изделия край Цалапица, министърът потвърди, че има задимяване, но на място има подвижна станция за измерване на въздуха, която показва, че цифрите са в норма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase