Снимка БГНЕС, архив

Мъж, заплашвал кмета на Димитровград с убийство, е задържан от полицаите, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера във връзка с подадена жалба от кмета на града Иво Димов полицаи са посетили дома на отправящия закани мъж за снемане на обяснение, съобщава БТА.

Когато видял служителите, 50-годишният димитровградчанин насочил към тях арбалет и започнал да хвърля камъни по служебния автомобил. След това се заключил в къщата си на улица "Панайот Хитов" и отказал да я напусне. На място са изпратени допълнителни екипи за подкрепление, които отцепили района на къщата. След проведени разговори с полицаите мъжът склонил да се предаде. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.

"Гледам неособено сериозно на инцидента. И друг път съм получавал закани, но за пръв път това се случва по такъв начин", коментира за БТА Димов. Той добави, че дори няма представа каква е конкретната причина за проявената агресия и дали има някакви интереси на извършителя, които той или администрацията са засегнали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase