Снимка: БГНЕС

За евакуация се преценява дали се налага на място. По-добре да се вземат повече от необходимите мерки, за да не се стигне до лоши последствия. Жителите на Елин Пелин да не се паникьосват. Има достатъчно линейки, говорено е с министъра на здравеопазването. 4 или 5 са пострадалите, не може да се влезе вътре, за да се установи. Клиниките по токсикология и спешните отделения във ВМА и в Пирогов са в готовност. От армията идва брониран джип, за да влезе и да види има ли хора в складовете, каза Димитър Главчев, който отиде в Елин Пелин, предаде репортер на БГНЕС.

Собственикът на складовете го няма, работниците са запознати със складовете, къде какво има, те помагат на пожарникарите, обясни вътрешният министър Калин Стоянов.

Собственикът на склада пътува, складът е с най-доброто високотехнологично оборудване. С това видеонаблюдение се надявам да установим причините за пожара. На този етап се счита, че в складовете има вещества за фойерверки. При проверка преди три месеца не са установени никакви нарушения, каза Атанас Илков от ГДНП.

Двама души се издирват

Ситуацията е тежка, става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Има шест склада, които са пълни с такива изделия, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на място в Елин Пелин.

Двама души са в тежко състояние, те са извадени от складовете от пожарникарите. Имаме информация за още двама души, които евентуално са вътре. Уточнява се един или двама, комуникацията между собствениците и работниците е сложна, и не се знае кой къде е бил.

На около 500 метра от експлозиите е паднала осколка върху склад на голяма хранителна верига, в момента и тя гори, допълни Стоянов.

Имало е хора на смяна по това време в складовете, двама са изкарани, още двама са в неизвестност, има и един охранител, който е в шок. Той е помагал до последно, каза Стоянов. В момента човекът е при нас.

Ако наистина са пълни тези складове, предполагам, че още дълго време ще гърмят. Имаше колеги, които влязоха максимално близо, за да извадят пострадалите, каза още Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase