Снимка: БГНЕС

Почти всички фронтове на пожара край Воден са локализирани, остава още един, каза пред bTV директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Александър Джартов. Цяла нощ са били изграждани просеки, за да не се възобновят огнищата, теренът е много тежък, няма почти никакви пътища, допълни той.

Площта на пожара по предварителни данни е 72 хил. дка, а стойността на щетите тепърва ще се изчислява, каза още гл. ком. Джартов.

На терен са пожарникари, хора от Министерство на отбраната, колеги от горските стопанства, тежка верижна техника и хеликоптери. Ако времето се задържи като предишните дни, ще се наложи да продължим наблюдението, каза шефът на пожарната.

Джартов каза, че за по-добра работа и бързо справяне с пожарите службата има нужда от поне четири хеликоптера, както и от собствена тежка техника, която би могла предварително да се разполага на места с по-висок риск от инциденти. В момента се налага булдозери и други машини да се наемат от фирми, те са далеч от местата на пожар, което усложнява реакцията и забавя справянето с пожарите, каза още Александър Джартов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase