Снимка: БГНЕС

На добросъседски начала от Турция очакваме два хеликоптера да излетят от Одрин, както и противопожарни автомобили и булдозери, които са готови да ни помогнат. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който отиде на място в село Воден, където бушува голям пожар.

Още по темата
Министърът посочи, че цялото село е евакуирано.

За радост няма пострадали хора, няма и жертви, каза още Стоянов. Той определи ситуацията на територията на селото като тежка.

Главен комисар Александър Джартов каза, че заради бързата промяна на посоката на огъня, те не са имали възможност бързо да евакуират хората.

Както е известно днес голям пожар обхвана района на селото, намиращо се в община Болярово, Ямболско. Огънят беше обградил Воден от три страни.

Местните жители изпаднаха в паника и бягаха по улиците на селото на всички страни, панически, търсейки помощ. По думите на самите жители първоначално те не са получили никаква помощ, а държавата е отсъствала.

Вътрешният министър призна, че ситуацията е много тежка, а огънят, който бушува от вчера, не е локализиран. Днес той се е насочил към селото.

Какво още каза Калин Стоянов вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase