Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Голям пожар бушува край Стрелча. Около 10.00 ч. тази сутрин е подаден сигнал, че горят иглолистни гори.

Към мястото незабавно са тръгнали екипи на Пожарната от Стрелча и Панагюрище. По- късно са изпратени допълнителни сили от Пазарджик, Белово, Батак и Пещера.

Предоставен е и дрон от Областна администрация, с който да се извърши въздушно разузнаване на терена, предаде БНТ.

На място има и тежка техника осигурена от местна компания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 месец

Великите ни турски "братя", дето тук някви само разправят как първи щели да ни се притекат на помощ, къде са? Изобщо знаят ли че има пожари в България? Пратихме им толкова помощ след земетресенията, а те и копче не са ни помогнали при бедствие. Това показва кой народ е по-качествен от двата.

6

Анонимен

преди 1 месец

В последните 3 години се мисли и говори само за Украйна. Още преди да започне ново Народно Събрание започват дебати дали да каним Зеленски да говори там. Еми, викайте сега Зеленски и украинците да гасят пожари - и без това има достатъчно такива на плажа, само отидете и ги съберете.

5

Анонимен

преди 1 месец

Ако вместо тези помощи за Украйна бяхме купили оборудване на гасене на горски пожари, тези безобразия нямаше да се случват. Първо, имаме глобално затопляне на климата, второ обезлисяване и трето умишлени пожари. Има толкова голяма държавна администрация, която може за няколко дена да бъде ползвана за гасене на пожарите. Продажните ни политици искат да ни вкарат във войната в Украйна, а ние нямаме армия дори да помогне за гасене на пожарите - за какво ги хрантутим тия всичките?

fallback