Снимка: Община Стара Загора
fallback

Два хеликоптера кацнаха на Летище Стара Загора за да се включат в борбата с огъня край града, съобщават от общинската администрация.

Това бе възможно, благодарение на бързо полученото разрешение от ДКК. Все още не е изяснено от къде ще пълнят вода и двата хеликоптера, но минути след пристигането им, се очаква да започнат борбата с огнената стихия.
 
През цялата вечер пожарникари, полицаи, служители на Горското стопанство се борят с пожара, разразил се вчера следобед в района на „7-и километър“. С тях са и десетки доброволци, както и високопроходима и тежка техника на ТЕЦ „Марица-изток 2“ и „Мини Марица изток“.

На всички, борещи се на терен,  са осигурени храна и вода, отчитат от общината.
 
Обявеното частично бедствено положение остава в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Руснака

преди 1 месец

Какви са тези хеликоптери? От къде са дошли? Как ще гасят с тях?

31

Розовата

преди 1 месец

Само преди малко нали гледаха по Нова Цветанка и Гнома само с две думи подметна че цялата Южна България гори и това е цирка приключи и започнаха коментарите за неговото партийното семейство и за неговото благополучие и лични облаги това са нашите политици Българи когато в неговият двор не гори не ги интересува!

30

Русия

преди 1 месец

Има хора които още сънуват СССР и си мислят че Русия ще ги спаси свърши тая *** търсете по реална помощ от съседните държави а не да бълнувате

fallback