Снимка: БГНЕС
fallback

Пожар изпепели повече от 10 къщи в ивайловградското село Горноселци, съобщи за БТА кметът на Ивайловград Диана Овчарова от мястото на бедствието.

Ситуацията е много сложна, селото е обградено от борова гора. Пожарът трудно може да бъде овладян и заради силния вятър, добави тя.

Лошото е, че огънят вече тръгна и към съседното село Покрован, добави Овчарова. Вече е поискана помощ по въздух.

Заради ситуацията в общината по-рано днес беше обявено частично бедствено положение със заповед на областния уравител на Хасково Мехмед Атаман. Бественото положение вече е и за територията на община Топологврад, където пожарът се разпростира в землището са с. Срем.

Нововъзникнал пожар има и край свиленградското село Студена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

От 4

преди 1 месец

До Едно злоЯзовир Ивайловград е създаден по времето на соца, както и всички други по страната! Защо слагаш звездички и триеш истината! Не от комунистите трябва да се срамуваме, а от тези, които съсипаха и откраднаха всичко построено от тях!

4

Едно зло

преди 1 месец

Не идва само! Тези хора са нашата граница. Това са истинските български граничари! А точно тези родолюбци- визирам всички нашенци по външната ни граница са изоставени да тънат в мизирея! Занимавт ни с лакомията за власт на турците и мутрите! Сега да видим какво и кой какво ще направи за пострадалите!Питам се, тези, които окопираха с вили и имоти язовир Ивайловград, построен от ***, какво ще направят за пострадалите?! НИЩО!

3

Митко Любопитко

преди 1 месец

А какво направи кметът ,освен да регистрира събитието,като някоя мucupka ?! Сухите треви в селото са метър и половина високи , уличките са изровени и задръстени със сухи хреви и храсти , старите къщи(предимно дървени! пропадат и се срутват и постепенно превръщат селото в огромно бунище. Няколкото реставрирани къщи се поддържат за лов и бракониерство от дузина фукльовци , които всъщност са и подпалвачите на пожара !

fallback