Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Испания стана първият финалист на европейското първенство в Германия, след като на полуфинала отстрани Франция с 2:1.

Всичко започна по най-добрия начин за Франция. "Петлите" откриха резултата в 9' при първата си смислена атака. Килиан Мбапе получи отляво, Навас му остави много пространство и той центрира на далечната греда, за да може Коло Муани с глава да засече в ъгъла.

Отговорът на Испания обаче не закъсня. В 21' блесна 16-годишният Ламин Ямал. Тинейджърът получи топката пред наказателното финтира Рабио и с прецизен удар прати топката в горния десен ъгъл на Менян. Топката се отклони в страничната греда и спря в мрежата - 1:1.

Пълният обрат стана факт след още четири минути. Центриране на Хесус Навас отдясно бе избито, но Чуамени се забави и Дани Олмо взе топката и след това стреля мощно по диагонала. Макар Кунде да опита да спре шута пред голлинията, но топката се оплете в мрежата за 2:1.

През второто полувреме Франция натисна, но с пропуски се отчетоха Тео Ернандес и Мбапе. Нападателят на Франция изпусна златен шанс пет минути преди края на редовното време, когато напредна и си освободи позиция за удар, но топката прелетя високо над вратата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Шаран БГ

преди 1 месец

Във всички настоящи видове спорт играят способни и даровити състезатели, НО и много пари !! И това ОПОРОЧАВА ВСИЧКО хубаво заложено в спорта като начало . Въпреки, че не одобрявам футболът като коректен и справедлив спорт, преди години, когато все още гледах телевизия, си спомням как Бразилия позорно "клекна" пред Франция на едно световно първенство. Никой не играе футбол вече за честта на улицата, училището, квартала, града или "родината" Жалко е !! Всеки играе за пари .........

72

Анонимен

преди 1 месец

До ОбективенИскаш или не искаш Испания е на финал а Германия си почива. Ботушите не могат да вкарат на празна врата,после съдията виновен. Продължавай да сънуваш морални финалисти,ние ще гледаме реаоните такива,и то с удоволствие.

71

Обективен

преди 1 месец

За мен моралният финалист е Германия. Испания е на финал, колкото голът на Стоичков срещу тях на Евро 96 е от засада. Дано поне на финала справедливостта възтържествува, но надали.

fallback