Снимка Фейсбук
fallback

След силен граждански натиск чинарът в пловдивското село Белащица беше освободен от асфалтовата си "прегръдка". Това сподели в профила си във Фейсбук общественикът Павел Гимишев.

"Силно гражданско общество - Силна държава", доволен съобщава Гимишев. "Това е крайният резултат от този натиск!!! Благодаря на всички, които не останаха безразлични към оковаването на Чинара!!!".

Oще по темата
Преди две дни той бе крайно възмутен от гледката на ул. "Трети Март" в село Белащица: "Асфалтирали са чинара! Ако дървото остане така със сигурност ще изсъхне, но може да остане като ПАМЕТник, символ на белащинската "диалогичност и търпимост". Хиляда лева премия за машиниста на валяка, това замазване и с мистрия трудно се постига!", написа още Гимишев.

Чинарът е на 200 години и е гордостта на селото. Именно под неговата сянка се предполага, че Пенчо Славейков е писал поемата "Неразделни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

До 11

преди 2 месеца

До До 5-Чичо - За съжаление, в много случаи се действа така, както е описал този чичо.

19

Да ви открехна

преди 2 месеца

Когато искате да отсечете дърво в двора си, чиновникът от Общината може да стане сговорчив и да се съгласи, че дървото може да бъде отсечено, защото е някакъв незначителен саморасляк (пък то може да си е стабилно, хубаво дърво). Остава вие да прецените как да накарате този чиновник да стане сговорчив.

18

До 18

преди 2 месеца

До До 12 (Не съм 12) - У нас също се иска разрешение от Общината, за да отсечеш дърво в двора си дори и в случаите, при които става въпрос за изсъхнало дърво или когато същата тази Община ти е разрешила да строиш нова къща и това няма как да стане, ако не се отсече дървото. След като подадеш молба, от Общината идва специалист, за да прецени дали дървото може да се запази или наистина трябва да се отсече.

fallback