Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пчелари от Добруджанския край споделят с тревога, че с близо 50% е паднала цената на меда за настоящата година. Те допълват, че десетки тонове готова продукция залежава.

Няма пазар, а климатичните промени водят до спад на продуктивността на пчелите.

Проблем, за който пчеларите сигнализират, е изключително ниската изкупна цена на меда, въпреки че крайните потребители купуват килограм от пчелния еликсир за 12-15 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

от производител

преди 2 месеца

Има възможност производители на каквато и да е земеделска продукция и крайни клиенти да си комуникират и да си пазаруват един от друг, без посредник. Правете го по-често и прекупвачите ще намалеят, а останалите, ще си оправят цените.

45

Отказал се

преди 2 месеца

Преди години гледах пчели , трудна работа, не благодарна много пари , труд и най на края като вземат да измрът и всичко на вятара.Няма смисъл от толкова блъскане

44

Дени

преди 3 месеца

Аз ям всеки ден почти мед слагайки го в топлото мляко.А през уикендите не само в млякото с какао, но и в течния тахан,най-вече фъстъчен.Пробвайте го да видите.Супер е, а и освен това и полезен.Сусамовия тахан с мед прочиства кръвоносните съдове.Не се бъзикам, а апелирам.Не правя самореклама,а уважително нюансирам.Не настоявам,а подчертавам!Не искам да се натрапвам,а да упътвам!Кой чел-чел,кой не-нали знаете... 💯 години трудно или невъзможно да се стигнат без да се прочистват редовно ...

fallback