Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Старинни монети с белези на културно-исторически ценности са иззети и задържани в Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). По случая са заловени мъж и жена.

На 25 юни в 17:40 часа на булевард "Съединение", криминалисти от ОДМВР Хасково са установили 43-годишна жена. За нея полицаите имали данни, че предлага за продажба предмети, наподобяващи белезите на културно-исторически ценности. Тя е била в компанията на 38-годишен мъж. Пред полицаите жената споделила, че държи в себе си шест старинни монети с различни размери и цвят и пръстен.

Двамата са предали доброволно предметите, предадени за експертиза, а по случая е образувана преписка за престъпление, допълват от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Иван

преди 13 часа

Да се пазят от археолозите,полицаите че и те като политиците мамят страшно добре.мамата си

2

Анонимен

преди 3 дни

Лошото е, че гонят и за наследствени артефакти. Не е моя вината, че смейстовот ми 400 години е предавало нещо от поколение на покоелние! Скоро и за турските парички от 18/19 век ще ни погна!

1

61

преди 4 дни

Че то в България където и да копнеш все старинни монети излизат. Това че нашите историци, археолози и политици не извличат ползи за държавата а се кланят на гърци и италианци е друг въпрос.

fallback