Снимка БГНЕС, архив
fallback

Общо 300 дка пшеница изгоряха при пожар в землището между кубратските села Бисерци и Тертер, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Сигналът за горяща нива е получен снощи около 19:40 ч. на телефон 112. На произшествието са изпратени спешно пожарникари и полицейски екипи.

Установено е, че напълно са изгорели 300 дка пшеница. Засегнатата от пожара земеделска земя е държавна собственост, отдадена под наем на 35-годишен земеделски производител от Кубрат, уточни Георгиева. Тя добави, че предстои изясняване на нанесените щети. По случая се води досъдебно производство, пише "24 часа"..

Това е втори случай на пожар в нива от началото на месеца. Сайтът на Областната дирекция на МВР в Разград показва, че на 19 юни при пожар в землището на разградското село Киченица са изгорели около осем дка площи с пшеница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 дни

Да ги разследват тези потурнаци.

10

Анонимен

преди 4 дни

муха ги охапала зърнарите

9

Гландрагор

преди 4 дни

Продължавайте да давате всичко под наем и в частни ръце.Вместо да го пазят съвестни хора и да е под контрола на държавата вие го давате на наемници,които не се знае на кого служат.Също е и с "Арсенал" Казанлък.Пазят го частни фирми,пък после се чудите защо има саботажи и взривове.

fallback