Снимка: БГНЕС
fallback

Системата за оповестяване при бедствия, аварии и катастрофи се е задействала два пъти тази нощ Габрово.

Причината била техническа неизправност, която обаче внесе смут сред жителите на града. Първият звуков сигнал системата подала в 23:30 вчера, а алармата продължила минута.

Тази сутрин в 6:00 часа сирените отново започват да вият за около минута.

На място днес бяха изпратени полицаи, които установили, че системата се е задействала в следствие на техническа неизправност. От пожарната в Габрово разпространиха позиция.

В нея се казва, че става дума за инцидентно задействане на отделни устройства от сиренно-оповестителната система в града и че проблемът вече е отстранен. От пожарната служба поднесоха и извинения на жителите на Габрово. І БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен_777

преди 6 дни

Предзнаменование..? Предупреждение от съдбата..? Да продължаваме да ръчкаме мечкатА и може да се задействат според предназначение..?!!

16

Миш

преди 6 дни

Бих казал българска работа . И без това тези сирени са ненужни при някаква заплаха .Нито има план за евакуация и къде да се скриеш нито има план за действие . Вземете и ги хвърлете на *** . Не става нищо от нас и тъпите ни мерки за сигурност . Ние сме изстрадал народ заради тъпанарите които ни управляват .

15

Анонимен

преди 6 дни

Тези в Общината какво правят за да не знаят? Нали уж имат председател на Общински съвет. Няма ли кой да я пита?

fallback