Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Два големи пожара избухнаха днес следобед в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщиха за БТА от Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Едното огнище е между селата Черепово и Изворово, община Харманли, а другото - между селата Изворово и Оряхово, община Любимец. Предполагаемата площ и на двата пожара е по около 1000 декара, уточниха огнеборците. Основно горят сухи треви и храсти, но има засегната и широколистна гора.

Над 10 са вече екипите на пожарната, като гасенето се затруднява от вятър и пресечената местност в района. На място е очаквана верижна техника, която да прокарва бразди и просеки с цел спиране разрастването на стихията.

Около 40 пожарникари гасят огнищата, съобщиха за БТА и от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). В помощ е изпратена тежка техника и пожарникари от близките райони, допълниха от ГДПБЗН.

Няма опасност за населени места в близост, както и не се налага евакуация на населението, увериха огнеборците. .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Айде бе

преди 6 дни

Къде са ония дето онзи ден обясняваха как в Гърция все едно и също било, всяка година пожари, така ли не се били научили! Айде сега кажете ние на какво сме се научили бе панелни мишки! Все на комшиите гащите гледате, па не си видите насраниягъз

2

Анонимен

преди 6 дни

Тръгнаха субсидаджиите да чистят пасища, щото сега е най-лесно - палне се и изгори всичко. Даже си разширяват площите така. Като изгори гората, става на пасище. И хоп, още едно апартаментче. Сякаш ги погребват с рях. Край нямаше лакомията...

1

Анонимен

преди 6 дни

Докато няма затвор за местните аборигени с по тъмен цвят на кожата, всяка година ще има пожари

fallback