Снимка: БГНЕС

Частични местни избори се провеждат на няколко места у нас днес.

В периода непосредствено преди, по време и след изборите за общински съветници в община Хасково, полицейските служители са ангажирани с гарантиране на сигурността, превенция на престъпленията, свързани с избирателните права на гражданите, както и с пресичане, разследване и ефективно противодействие на престъпна дейност.

До приключването на изборите на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи. Създадена е организация за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред, съобщи ОДМВР.

Частични местни избори за кмет на кметство има и в две села в област Благоевград, съобщи ЦИК. Това са симитлийското село Брежани и хаджидимовското село Теплен.

В област Кюстендил частичен местен вот за кмет на кметство има в село Пороминово, община Кочериново. Кандидатите за кметския стол са двама.

Най-голямото село в община Сухиндол - Бяла река, днес ще избира кмет, а кандидатът е само един.

Жителите на най-голямото село в община Сухиндол днес ще си избират кмет. Частичните местни избори в село Бяла река са само с един кандидат. Избраната през местните избори в есента на 2023 Мадлена Русанова се пенсионира и поради тази причина се налага повторното ходене до урните.

Община Сухиндол информира, че избирателната секция в Бяла река е подготвена за изборите и хартиените бюлетини са доставени. За да бъде избран кмет, въпреки че кандидатът е един, той трябва да е събрал 50% плюс един глас от действителните бюлетини.

Частични местни избори предстоят и в четири села на територията на област Перник. Сред тях са Студена, Люлин, Богданов дол и Прибой, съобщиха от ОИК. Вотът се налага поради предсточно прекратени пълномощия на новоизбраните кметове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase