Снимка: БГНЕС

Множество сигнали за паднали дървета и клони са получени в пожарната служба в Казанлък след силната буря, която този следобед удари региона.

На терен са няколко пожарни екипа, както и аварийни екипи на Община Казанлък и на Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде БГНЕС.

В град Казанлък щети са нанесени от силния вятър, а в населените места в региона е валяла градушка. Два пожарни екипа са в град Шипка, където има множество паднали дървета и клони, както и наводени къщи и нанесени щети по автомобили и покриви.

Градушка удари и Нова Загора. Паднали дървета, непроходими улици и много материални щети нанесе градушката, съобщи за БТА кметът на общината Галя Захариева.

Запушени са шахти, изпочупени са стъкла на прозорци и автомобили, пострадала е земеделска продукция. Движението в града е затруднено, защото улиците са непроходими.

Природното бедствие предизвика поражения в града, свикала съм кризисен щаб и всички екипи са на линия, каза Захариева. В момента събираме информация и моля гражданите да подават подават сигнали за счупени клони, наводнения или други проблеми, предизвикани от стихията. Аварийните екипи ще реагират веднага, според тежестта на сигнала. Призовавам всеки гражданин, който има възможност да излезе и да почисти, там, където е необходимо около дома си, според възможностите му, допълни тя.

Екипи на полицията и пожарната, на ВиК  и общината са тръгнали по сигнали първо да остраняват дървета по улиците и да отводняват пътищата.

Засега няма информация за пострадали хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase