Снимка: БГНЕС
fallback

От утре започва чувствително затопляне на Балканите, което ще продължи в събота и неделя. В почивните дни на места температурата ще достига 33 градуса, в Русе и Сандански в неделя дори 35-36 градуса. Ще има превалявания и гръмотевици, но валежите ще бъдат по-слаби. Облаците бързо ще се разкъсват и ще намаляват в събота. Валежите в неделя ще бъдат повече, а по-силни валежи се очакват в северните част на страната и в Западна Тракия. В неделя се засилват условията за гръмотевични бури, но температурите ще се задържат високи.

Това стана ясно от краткосрочната прогноза на синоптика Петър Янков в студиото на "България сутрин".

Гостът посочи още, че от понеделник започват чести валежи на Балканите и по-продължителен период със сравнително топло, но динамично време. Валежите ще бъдат главно в западната половина от страната. Около сряда-четвъртък валежите ще спират.

18-19 градуса е температурата на морската вода по крайните ни южни плажове. В Гърция валежите ще бъдат по-малко. Там водата е около 21 градуса, докато по турското крайбрежие водата е 22-23 градуса, съобщи Янков за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Синоптикът прогнозира, че от 8 до 14-15 юни се очаква повече слънце с по-сухо време и по-малко валежи. Ще бъде сравнително топло. Около 25-26 юни също се очакват повече слънчеви часове. Юни се очертава с повече валежи в първата десетневка и в края на месеца.

Петър Янков подчерта, че през юли ни очаква много слънце. Валежи ще има главно в Югозападна България. Август се очаква да бъде по-сух и топъл. Втората половина на лятото ще бъде много подходяща за почивка на нашето Черноморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 месец

На Гърция да се пържа на слънцето НЕ има други места за почивка например Италия

15

Никога на БГ черномо

преди 1 месец

1 стотинка няма да им дам на българските хотелиери, ресторантьори и концесионери.Всичко ще изхарча в Гърция. Докато не фалират всички на това бетономорие кракът ми няма да стъпи.

14

...

преди 1 месец

Който няма пари за море отива в Гърция.

fallback