Снимка: Facebook
fallback

Микробус заседна в пясъка край прибоя на дивия плаж Карадере край Бяла.

Започва сезонът на тази гледка. Така коментираха в социалните мрежи варненци, с намека, че през лятото се случва някой любопитен турист да се опита да се разходи край прибоя с колата си, но често това завършва с викане на специализирана помощ и глоба.

В случая от преди няколко дни, "Фолксвагенът" е заседнал след като е спрял, разказват очевидци. След това не е успял да потегли и шофьорът се е опитал сам да изгребе пясъка, за да освободи място за движение на гумите.

Ако се съди по коментарите във фейсбук групата "Да спасим Карадере" никой не му е помогнал, заради явното нарушаване на правилата за плажуване.

Природолюбителите са притеснени и от факта, че в момента на самия пясък мъти единствената птичка в България, която изгражда дома си директно на земята - дъждосвирецът, а подобни маневри застрашават популацията и.

В момента членове на групата подготвят табели, описващи в картинка забраната за МПС на пясъка, които смятат да поставят при подстъпите към плажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 месеца

Някой разсъждава как не било така в Гърция. Не знам ходил ли е някога, но аз поне 10 пъти съм виждал как през плажа си вкарват лодките еъв водата. Та не знам защо си мислите, че сме нещо по-уникални от другите. Това е някаква пълна заблуда.

18

Анонимен

преди 3 месеца

Намачкал е горкия пясък! Каква футболна драма за умнокрасивите птички и пчелички.

17

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 13 Ти само си чувал нещо за Австралия, ама не си разбрал. Има Оф-Роудинг само на регламентирани места. Едва ли има друга държава, която толкова си пази природата и биологичното равновесие. Там опит да внесеш растение, което не е характерно за района завършва със затвор! Eх, Ga ннн ьоо пр0sт!

fallback