Тракия е най-младият и трети по големина квартал в Пловдив. Наш потребител на платформата Helpbook.info и постоянен жител на квартала е възмутен от случващото се през последните години.

Ето какъв сигнал ни изпрати:

"Пиша Ви този имейл и се надявам да получа отговор и помощ от Вас. През последните 1-2 години често ми се налага да разхождам домашния си любимец с още няколко съкварталци, около индустриална зона Тракия. Преди една година наблюдавахме дребни преживни животни свободно да се пускат там на паша и водопой, след няколко подадени сигнала към Вас и 5-то РПУ бяха взети мерки и наложени глоби към съответните собственици на стада, но от тази година /м. март/ те отново се върнаха там.
 
Притеснително в случая е, че освен селскостопанските жиовтни с тях присъстват и много едри кучета от различни породи, които често се спускат към хора и домашни любимци. Друг притеснителен факт е, че миризмата на фекалии, овце, кози и крави, която се носи от там е непосилна. Искам да споделя, че от около месец там е пълно с кърлежи и бълхи.

Мястото около индустриалната зона, наречено в квартала "Могилата" е любимо място на много хора от квартала. Често там могат да бъдат видяни семейства с малки деца, както и хора просто отишли там за да починат през слънчевите дни. Всички ние, хората на жк. Тракия ставаме свидетели на тази свободна паша и водопой ежедневно, което за мен лично е недопустимо толкова близо до границите на града.

Надявам се отговорните институции да вземат адекватни мерки по отстраняването на проблема и нека по-често се прави дезакаризация в квартала и индустриалната част с включените тревни площи.“ (Целият сигнал тук)

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase