Снимка: Istock
fallback

Съставки:

  • 150 мл студена течна сметана за разбиване
  • 250 г маскарпоне
  • 70 г гранулирана захар
  • 1 консерва ананас
  • няколко бишкоти

Приготвяне:

В дълбока купа разбийте добре сметаната.
Отделно разбийте захарта с маскарпонето.
След това комбинирайте и бъркайте внимателно сметаната и маскарпонето.
В дълбока чиния сипете сока от консервата, тъй като в него ще се напояват бишкотите.
Вземете подходящи купички.
На дъното на всяка сложете малко количество крем.
След това добавете 1-2 напоени бишкоти.
Върху тях сложете няколко парченца ананас.
Покрийте с крем.
Така редувайте съставките, като накрая завършете с крем и по желание поръсете с малко натурално какао на прах.
По желание поставете в хладилник за около 1 час преди консумация.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Някой

преди 1 месец

Череши, карамел, ягоди, кайсия, праскова, червени горски плодове, ананас в краен случай с декорационна форма или за друг десерт. Крем брюле и крем карамел преди маскарпонето за тирамису с течен шоколад и кафе или ягодово.

4

Анонимен

преди 1 месец

Ако съвсем случайно ви липсват маскарпоне и ананас, можете да ги заместите със сиренье, наденица, праз, боб и люти чушки.

3

Рендето

преди 1 месец

Рецептата днес: Боб яхния, с::::вински крачета, люти чушлета и таратор. Приятен апетит!!!

fallback