Снимка: АПИ
fallback

Възстановено е движението в посока София за всички автомобили при 16-и км на магистрала „Струма“.

Екипите работиха с максимална мобилизация, за да се пусне движението за столицата в две ленти и шофьорите да пътуват без ограничения за предстоящите почивни дни за Великден и Гергьовден, съобщиха от АПИ.

В неделя, веднага след авариране на подпорната стена, бяха предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа, направени са отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

Предстои да бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се  изпълнят в настоящия строителен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Алекс

преди 4 седмици

Пуснали са движението,но стената я няма.Днес вали обилно.Каква е гаранцията,че земната маса няма безпрепятствено да се свлече на платното?

2

Нане

преди 4 седмици

Видяхте ли им панелките на магистралката ве.... Те даже не са укрепени по между си.... И това се брои за подпорна стена.... турска фирма я строи... Те затова и земетресението ги изравни... Некачествено строителство.... ===))))

1

Анонимен

преди 4 седмици

Така я правят да може да, се, срути и после пак ремонт за, милиони

fallback