Снимка: Helpbook

Общ преглед
В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с няколко от последните дни.

Получихме снимки от новоизградена детска площадка в район „Връбница“, която според плана е трябвало да бъде завършена още в края на миналата година. Четири месеца по-късно е налице половинчато изпълнение - освен некачественото изграждане, се забелязват липса на циментова основа, полусрутена ограда, опасни пейки с вадещи се крепежни елементи и липса на беседка и кошчета.

Изпратиха ни и снимки от улица в град Варна, на които се вижда тротоар с голямо и изгнило дърво, надвиснало над него. Ежедневно под него преминават възрастни хора и деца, в близост има и детска площадка. Молбата е отговорната институция незабавно да предприеме мерки по премахването, за да се предотврати фатален инцидент.

Преди време беше подаден сигнал за непочистена територия до столичен булевард отпаднали и изрязани клони, останали още от голямата буря миналата година. Отрязаните клони са струпани и до контейнерите за смет, като още преседяват там, въпреки последвалия отговор от общината, че ще се предприеме извозването им.

Изпратиха ни сигнал за окупирано спортно игрище в район „Красно село“ от неизвестни лица. Същите са поставили катинар на вратата с цел собствено ползване, но успехът им е съмнителен, тъй като огражденията с мрежа са разкъсани и достъпът е налице.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар