Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нов сигнал за изтичане на газ от предприятие в Карнобат вдигна институциите на крак. Шестима души са потърсили помощ в Спешна помощ със симптоми дразнене на гърлото и кашляне, предаде БГНЕС. Работниците са евакуирани на двора на предприятието.

Екипи на Регионалната инспекция по околната среда и водите, Инспекцията по труда, полицията, пожарната и Регионалната здравна инспекция са пристигнали на място, за да извършат проверка.

От пожарната съобщиха, че още снощи, когато е получен сигналът, е направено замерване, но не е установено изтичане на газ.

„В 6.30 часа, постъпвайки на робота, почувствах неразположение - гадене, парене в очите, някои повръщаха. В 7 часа се разпоредиха всички да напуснем работното си място. Чакат да направят замерване на нивото на обгазяване и така стоим навън”, коментира работничка от предприятието.

Първият сигнал за изтичане на опасен газ в промишлената зона на Карнобат беше на 5 април. Тогава областният управител на Бургас Пламен Янев коментира, че се касае се за нерегламентирано изхвърляне на опасни химикали в канализация, която не е свързана с градската канализация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase