Снимка община Априлци

Официална церемония по предаването на пожарен автомобил, дарен от общността на австрийския град Санкт Якоб им Розентал, ще се състои днес в Априлци. Това съобщи Цвета Галунова от общинската администрация, предава БТА.

Поожарната е пристигнала благополучно в планинския град след 16-часово пътуване. На волана е бил лично кметът на Санкт Якоб им Розентал Гунтрам Пердахер, с него са и трима пожарникари.

„Този изключителен жест на солидарност и приятелство е възможен благодарение на инициативата и неуморната работа на благодетелката на Априлци Красимира Димова, на която априлчани сърдечно благодарят за подкрепата и безценния принос към развитието и безопасността на града", посочи кметът на Априлци Тихомир Кукенски.

Пожарният автомобил ще подобри значително възможностите за реагиране при извънредни ситуации и ще допринесе за по-високата безопасност на гражданите на Априлци. Очаква се новата техника да повиши ефективността на пожарната служба в общината и да спомогне за предотвратяването на евентуални бедствия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase