Снимка Фейсбук

В пловдивския квартал Кючук Париж вървят виртуални залагания кога ще е готов новият Бетонен мост в Пловдив, пише "Марица". Жител на квартала, който скоро ще бъде откъснат от центъра заради затварянето на съоръжението, приема залагания в съотношение 1:30, че мостът в Балтимор ще бъде възстановен поне три пъти по-бързо от нашия.

Друг пък се шегува, че американците ще построят нов мост, ще го бутнат и  ще го построят наново, докато строителите пуснат конструкцията в Пловдив. Трети пък отива още по-далеч – мостът в САЩ ще е готов дори преди в Пловдив да затворят за реконструкция Бетонния.

Днес кметът на Пловдив Костадин Димитров съобщи нова дата за затваряне на моста – 15 юни. По думите му, така строителните дейности ще възпрепятстват възможно най-малко хора, тъй като учениците са във ваканция, а работещите ползват лятната си отпуска.   

Мостът "Франсис Скот Кий" в Балтимор се срути рано във вторник, след като кораб контейнеровоз се разби в един от пилоните му. Мостовото съоръжение е дълго 2.5 километра.  

Засега властите в Балтимор грубо са пресметнали, че възстановяването му ще струва 2 млрд. долара, включително почистването на водите. Все още е неизвестно обаче колко време ще отнеме повторното отваряне на един от най-натоварените търговски центрове на Източното крайбрежие на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase