Снимка: БГНЕС

Временно е било спряно движението по пътя Стара Загора – Казанлък, съобщиха от пътната полиция, след като в района на с. Змеево протестиращи енергетици са блокирали трафика до 11:45 ч.

В началото на март от сдружението оповестиха три основни искания. Настояват държавата да спре плащането на въглеродните емисии от централите в Маришкия басейн до изграждането на завод за тяхното улавяне. Застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като земеделски и горски фонд, а не за индустриални цели. Обявиха се против планираната от 1 юли реформа, която ще доведе до “непосилни сметки за ток” на домакинствата у нас, припомня БНР.

Все още не стои въпросът за договаряне на справедливи обезщетения за работещите в държавния ТЕЦ 2 и трите рудника, "твърди се, че няма да има съкращения", но опасения сред хората има, се разбра от думите на Стоянов.   

В ранния следобед колоната от протестиращи коли ще премине по Подбалканския път край Мъглиж и Гурково, за да стигне съседната Сливенска област. Планирано е на западния вход на Нова Загора движението да бъде блокирано отново за 90 минути около 17:00 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase