Рухна 170-годишна къща в старинната част на Велико Търново. За щастие, инцидентът се разминал без пострадали. Няма и поражения по съседни сгради и автомобили.

Местната управа е обезопасила района. Къщата е част от ансамбъл, обявен за паметник на културата. Той включва няколко къщи и е собственост на Преображенския манастир. Оказва се, че монашеството не може да полага грижи за него.

"Тя не рухват за пръв път, няколко пъти отделни компоненти са падали и ние сме ги отстранявали. Правили сме достатъчно като брой предписания на собствениците, които не са изпълнени в определения обем. Това е поредният проблем с къщата, но ние отстранихме голяма част от нея, тъй като беше много опасна", каза зам.-кметът на Велико Търново проф. Камарашев.

Къщата е в туристическата зона на града, в близост до средновековната крепост "Царевец".

Според общинския съветник - Михаил Михалев, когато туристите виждат рухнали сгради по пътя за крепостта "Царевец", не говори добре за града.

"Когато си допуснал такава 170-годишна къща да рухне, явно има някакъв проблем и може би всички институции трябва да вземат отношение", добави той.

Вижте повече във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase