Снимка: БГНЕС

Днес предстои придвижване на личен състав и военна техника по републиканската транспортна инфраструктура, съобщиха от Министерството на отбраната. Придвижването е във връзка с ротация на военни формирования от съюзнически армии, които участват в съвместната подготовка с военнослужещи от Българската армия.

Военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат транспортирани от 10 март до края на месеца от граждански летища в столицата и страната.

В края на предстоящата седмица военна техника на италианския контингент от състава на Многонационалната бойна група на НАТО в България ще се придвижва по републиканската пътна инфраструктура от границата с Република Гърция към учебен полигон „Ново село“. Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщи на 28 февруари за преминаването на военнослужещи и военна техника от състава на Въоръжените сили на Турция, която е част от операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), по републиканската пътна инфраструктура на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase