Снимка: архив, БГНЕС

За времето от 00:00 до 24:00 часа на 3 март звената на “Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 119 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 96 пожара, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които: 7 в жилищни сгради; 4 в спомагателни, временни или паянтови постройки; 5 в транспортни средства; 1 в съоръжения на открито; 1 бр. други.

Без нанесени материални щети са възникнали 78 пожара, от които: 37 в сухи треви, горска постеля и храсти; 30 в отпадъци; 7 в готварски уреди и комини; 4 други.

Извършени са 20 спасителни дейности и помощни операции, от които: 3 при катастрофи в транспортни средства; 15 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР – 2 бр., отстраняване на опасни предмети – 1 бр., спасяване на животни – 1 бр., оказване съдействие на граждани – 5 бр., оказване съдействие на други структури и ведомства – 5 бр., други - 1 бр.); 2 оказване помощ на пострадали граждани (организиране на транспорт до лечебно заведение – 1 бр., други – 1 бр.).

При пожарите са пострадали двама граждани, информират от МВР.

За 2 март екипите са реагирали на 78 пожара и са ликвидирали 48 пожара, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase