Снимка: БГНЕС

Голям горски пожар бушува в землището на Сатовча. Огънят се разраства от силния вятър.

Първоначално пожарът е обхванал самозалесила се иглолистна растителност и  нови горски насаждения от бреза в местността "Вълнев рид". Заради силният вятър обаче огънят се е пренесъл и към горските територии на Държавно ловно стопанство "Дикчан" .

На място работят десетки служители на  стопанството към Югозападно държавно предприятие,  екипи на пожарната с  няколко автомобила и служители на община Сатовча. Към момента огънят е ограничен от северозападната страна, съобщиха от държавното горско предприятие. Две са невралгичните точки на пожара, към които са насочени  усилията на борещите се с огнената стихия.

По първоначална информация засегнатата горска територия  е над 60 декара, каза директорът на Държавното ловно стопанство Мурад Шикиров пред БНР.

"Можем да кажем, че при първоначалните огледи към момента няма опасност за населеното място, което е най-близкото село Сатовча. За момента няма опасност за него. Продължава борбата с огнена стихия и се надяваме в рамките на час-два да бъде ограничен периметърът на пожара, като гасителните действия продължават", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase