Снимка БНТ

Огнеборец спаси от пожар хотела, в който бе отседнал по време на отпуска. Случаят е от Плиска, а героят от Русе решил, че докато чака да дойдат колегите му от близката противопожарна служба, може и сам да започне гасенето на пламъците, предаде БНТ.

В неделя сутринта младши инспектор Теодор Досев пиел кафе в хотела, когато женаалармирала, че навън нещо гори. Пожарникарят излязъл и видял, че огънят е в котелната част. Имало е опасност бързо да се разпространи в хотела.

"Имаше лека паника в персонала. Казах, че съм пожарникар, да запазят спокойствие, да звъннат на 112, да спрат тока в хотела и да евакуират хората. Казах им да ми донесат пожарогасителя, за да мога поне частично да огранича пожара. Успях да овладея ситуацията, получих и помощ от гостите и персонала на хотела", обясни Досев пред обществената телевизия.

Малко по-късно на място пристигнал пожарен екип от Нови пазар. Огънят вероятно е тръгнал от късо съединение или неизправност в някоя от системите, предполага мл. инспектор Досев. В ресторанта на хотела е имало около 20 души.

Реакцията на младия пожарникар не изненадва колегите му, каза главен инспектор Иван Иванов - началиник на районната пожарна служба в Сливо поле. "Той е служител от 2019 г., като многократно е показвал своите качества. В конкретната ситуация благодарение на неговата бърза реакция щетите са сведени до минимум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase