Снимка БГНЕС

Поредното занятие в Детско полицейско управление – Сливен бе на тема „Вредата от употребата на алкохол”, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

Лектори от Регионалната здравна инспекция (РЗИ)-Сливен проведоха с ученици урок и симулация на ефекта от употребата на алкохол върху зрението, концентрацията и равновесието. Като бъдещи шофьори децата имаха възможност сами да се убедят в негативните последици от употребата на алкохол и колко е опасно да се сяда зад волана пил. Лекцията включваше и теоретична част с мултимедия.

Грижата за здравето е една от основните теми, застъпени в програмата на Детското полицейско управление. През учебната 2022/2023 специалистите от РЗИ запознаха децата с вредата от тютюнопушенето. До края на тази учебна година са предвидени и три занятия по оказване на първа долекарска помощ с представители на БЧК-Сливен.

През последните две години програмата "Детско полицейско управление" се реализира в  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в град Сливен, като началото е през 2022 година. Предвидено е децата от 4 и 5 клас да преминат обучение по теми, целящи ранната превенция на подрастващите в утвърждаването на ценностно отношение към законите в страната и създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации.

Темите за обучение и занимание са подготвени и представени съобразно възрастовите особености на участниците в програмата, която е част от редица съвместни инициативи на  МВР, МОН, МЗ, Българския червен кръст, Българския туристически съюз и неправителствени организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase