Снимка БГНЕС

Националният празник на България – 3 март ще бъде отбелязан в Стара Загора отново с паметното шествие "За Свободата… Да развеем българското знаме!“. В 10.15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.

Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България ще започне в 10:30 часа на площада пред Община Стара Загора. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11.00 часа и ще пристигне в 11.45 часа на Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора“. Там е предвидена и специална музикална програма.

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития - Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в Стара Загора. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase